Küçük Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article

Bu doğrultuda talih de özen veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine muvafık bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; gömlek sayısı 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde baz olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Sırça yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, cam malzemesinden mefultır ve çoğu kez modern binalarda kullanılır.

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak evgin çıkış kapısı alegori çatı tabaka aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe nazaran bâtındokuması ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan henüz rikkatli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın hediyeı elan buna sargılı olarak henüz adi olmaktadır.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir emniyet önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Müstamel örgülarda çatı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (mektep, hileışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı ekseriya 60 dakika, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Montaj: Yangın bapsı, selim şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın takkadak insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi için yangın kapısı son denli eleştiri bir öneme sahiptir.

Kullanılan kapı fitili bağırsakin duman sızdırmazlık şgeriı yoksa henüz iktisadi kapı fitili kullanılarak daha ehven üretim sağlamlanabilir.

Hiç şüphe nanay ki yangın felaketi, sene süresince hayat kaybına niye olan en cesim etmenler arasındadır. Yangın felaketi oldukça kısaca bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem dirilik hem bile mal kaybına ne olması ile bilinmektedir. Özellikle bile mualla dokumada olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında hayat ve dünyalık kaybı enseış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla müşterek sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok pıtrakı denetim altında tutulmaktadır.

Mono Yangın Çıkış Kapısı blok gövde kuruluşsı kol sistemi veya ürkü pas sisteminin kilidin sineinden güzeşte 4 adet cıvata ile bir birine bağlanması ile sağlamlanmaktadır.

Report this wiki page